logo
 

Officiële reactie van Pirelli op klapband Nico Rosberg

19 december 2013 — Pirelli heeft via een persmededeling officieel gereageerd op de klapband die Nico Rosberg had tijdens de laatste testdag van de driedaagse test in Bahrein.

Pirelli organiseerde vandaag en de voorbije twee dagen een driedaagse test waaraan Red Bull, Toro Rosso, Ferrari en Mercedes meewerkten. Het was de bedoeling om banden te testen met het oog op de ontwikkeling van de bandencompounds die komend seizoen gebruikt zullen worden.

Vandaag was er echter een incident. Nico Rosberg kreeg tegen een snelheid van 320 km/u plots een klapband (Lees: Klapband Nico Rosberg tijdens laatste testdag Pirelli).

Opmerkelijk is de klapband alvast wel want Pirelli wil uiteraard via de tests de bandencompounds verbeteren op zowel het vlak van de prestaties als de veiligheid. Een officiële reactie van Pirelli kon dan ook niet uitblijven.

“Tijdens de bandentest in Bahrein werden er ook enkele prototypes gebruikt die compleet innovatief waren op het vlak van de structuren en compounds die gebruikt werden. Ze werden ontwikkeld met als doel om te bepalen welke goede mogelijkheden er zijn voor volgend seizoen,” luidde het in een mededeling van Pirelli. “Deze ochtend werd de wagen van Nico Rosberg uitgerust met één van deze prototypes, een band die enkel nog maar in ons laboratorium getest werd en niet opnieuw zal voorgesteld worden.”

“De veiligheid van de banden die voorzien worden voor het kampioenschap volgend jaar staat dus niet ter discussie,” voegde Pirelli eraan toe. “Het incident dat bij Nico Rosberg plaatsvond wordt nu onderzocht en de bevindingen zullen wij aan de FIA en de teams meedelen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België