“Ofwel zit je in een Mercedes, ofwel ben je gefrustreerd”

18 september 2015 — Fernando Alonso blijft vastberaden verkondigen dat zijn beslissing om van Ferrari naar McLaren-Honda te gaan de juiste was.


Alonso behaalde tijdens de eerste twaalf races van het seizoen amper elf wk-punten. Het is een dramatisch laag aantal, al komt dat vooral door de slechte competitiviteit en betrouwbaarheid van McLaren-Honda.

De Spanjaard krijgt regelmatig kritiek op zijn beslissing om Ferrari te verlaten en McLaren-Honda te vervoegen. Daarmee is Alonso het echter niet eens. McLaren bevindt zich, volgens Alonso, in de beste positie om Mercedes op langere termijn te verslaan.

“Het is een kwestie van geloof en vertrouwen,” aldus de Spanjaard. “Exact een jaar geleden nam ik de beslissing om Ferrari te verlaten op basis van het gezamenlijk project van McLaren en Honda. Het staat vast dat dit project vroeg of laat zal slagen.”

Hoewel Alonso gelooft in het project geeft hij ook toe dat niet alles van een leien dakje loopt.

“De situatie en prestaties zijn overduidelijk een stuk minder dan we een jaar geleden hadden verwacht. Indien je Mercedes wil verslaan moet je het anders aanpakken dan hen. Momenteel is het zo: Ofwel zit je in een wagen van Mercedes, ofwel ben je gefrustreerd,” besluit de Spanjaard.

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België