logo
 

“Onbegrijpelijk dat Lewis Hamilton niet bestraft werd”

11 november 2018 — Daar waar Sebastian Vettel bestraft werd voor een incident met de weegbrug ontsnapte Lewis Hamilton twee keer aan een bestraffing voor het hinderen van een andere rijder. Zeer merkwaardig, zo vindt ook Robert Doornbos.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië waren er twee momenten waarop Lewis Hamilton een andere rijder hinderde: er was het hinderen van Kimi Raikkonen en de bijna-aanrijding met Sergey Sirotkin.

Over dat laatste incident kan nog gezegd worden dat het zowel een fout van Hamilton als Sirotkin was. Allebei bevonden ze zich in een outlap en Sirotkin wou Hamilton vlak voor de laatste bocht inhalen. Daarbij week Hamilton uit naar links en Sirotkin kon maar nipt een aanrijding vermijden.

Het eerste incident was er echter eentje met Kimi Raikkonen die aan het begin van zijn snelle ronde moest uitwijken voor Hamilton die traag rondreed.

Opmerkelijk is dat Hamilton van de stewards in geen van beide gevallen een bestraffing kreeg, vooral omdat Sebastian Vettel voor een gelijkaardig incident in Oostenrijk wel bestraft werd met een gridpenalty. Ook Robert Doornbos vindt dat onbegrijpelijk.

“Als ze hiervoor niks aan Hamilton geven, dan laten de stewards een politieke vorm van inconsistentie zien,” aldus Robert Doornbos tegenover ‘Ziggo Sport’.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië