logo
 

“Ondanks rivaliteit tussen Hamilton en Rosberg vormde Mercedes één team”

04 januari 2017 — De spanning van de wereldtitel zette de vriendschap tussen Hamilton en Rosberg meermaals onder druk. Beide teamgenoten leefden geregeld op gespannen voet met elkaar. Toch vindt Mercedes-teambaas Toto Wolf dat het team goed omging met de situatie.


“Soms kiezen teams die in een situatie als de onze zitten voor een eerste rijder, met alle voordelen die daarbij horen. Dat hebben we niet gedaan en daar ben ik blij om”, begint Wolff zijn verhaal. Het feit dat zowel Nico Rosberg als Lewis Hamilton minstens een keer wereldkampioen werd, is daar het bewijs van. “Op die manier konden we vier jaar lang een geweldig rijdersduo samenhouden.”

Toch was de relatie tussen Hamilton en Rosberg niet altijd koek en ei. Dat beseft ook Toto Wolff.

“Maar meestal, wanneer je twee supersterren samenbrengt, eindigt het na twee jaar met een domper. Wij hadden ook problemen, maar nooit in die mate dat het team op de helling stond.”

Hiervoor leerde Mercedes uit de fouten van het verleden.

Geschreven door Mika Tuyaerts

“In een situatie als de onze was het vooral belangrijk tijd te investeren in de band tussen de rijders onderling en tussen de rijders en het team. Transparantie is daarin levensnoodzakelijk. Er was allesbehalve een verborgen agenda bij Mercedes.”

“Er waren inderdaad periodes dat Hamilton beter was en periodes waarin Rosberg de bovenhand had. Maar dat moet je niet gaan overanalyseren, wij weten ook niet hoe dat komt. Het werd in ieder geval niet van bovenaf bepaald”, besluit de Oostenrijkse teamchef.

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België