logo
 

Keert Buemi terug naar de grid?

13 augustus 2012 — Sebastien Buemi staat naar eigen zeggen dicht bij een terugkeer naar de startgrid in 2013.

De Zwitser zou al in gesprek zijn met één (of meerdere) team(s). Nadat hij eind 2011 zijn zitje bij Scuderia Toro Rosso verloor zit Buemi zonder stoeltje in 2012. Hij is echter niet volledig van het toneel verdwenen, want hij mocht bij Red Bull Racing aan de slag als test- en reserverijder. Dat heeft volgens hem in zijn voordeel gespeeld, want hij zou wellicht zelfs al een akkoord hebben voor een racezitje voor volgend seizoen.

Voor een rol bij een achterhoedeteam zoals Marussia of HRT past de Zwitser.

“Ik ben niet van plan om er zo maar wat te gaan tussenrijden, ik wil terug racen. Als je bij een team als HRT of Marussia rijdt, dan mag je je al na een 15-tal ronden opmaken om constant aan de kant te gaan voor de snellere piloten, en dan moet je nog eens extra opletten dat je nergens in de weg gaat rijden. Ik ben nu derde piloot bij Red Bull, maar dat helpt toch mee voor een stoeltje in 2013. Ik kan echter niets zeggen tot een contract ondertekend is, maar ik kan wel al vertellen dat het er goed uitziet op dit moment.”

Als er dan aan hem gevraagd werd of hij in gesprek was met een competitief team voor 2013 antwoordde Buemi: “Yes”. Zou hij, als Zwitser zijnde, in gesprek zijn met het Zwitsere Team Sauber, en zou dit voor Sauber een goede keuze zijn?

geschreven door Kenny Burggraeve

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België