Onderzoek naar doodsbedreigingen Ferrari-teambaas

27 november 2015 — De FIA heeft een onderzoek gestart naar Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, dit naar aanleiding van vermeende doodsbedreigingen.


Er zou in Abu Dhabi een woordenwisseling ontstaan zijn tussen de cameraman van Sky Sports F1 en de teambaas toen de cameraman in de pitlane de garage van Ferrari aan het filmen was.

“Doe dat nog één keer en ik snij jouw kop eraf!” zou de teambaas van het Ferrari F1-team tegen de cameraman van Sky Sports F1 gezegd hebben. Waarop de FIA een officieel onderzoek gestart is naar het voorval, zo bericht Motorsport-Total.

Bij Ferrari bevestigde men een incident tussen Arrivabene en de cameraman maar beweert men dat alles op een misverstand berust. Voorafgaand aan het incident zou de cameraman tegen een mecanicien gestoten hebben, waarna Arrivabene de camerman verzocht zou hebben de garage te verlaten.

Wel zou er al een gesprek plaatsgevonden hebben waarbij Arrivabene en de mensen van Sky Sports F1 alles hebben proberen uit te klaren. Al werd er dus wel door de FIA een onderzoek ingesteld naar eventuele ‘doodsbedreigingen’.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België