Onduidelijk of Haryanto het volledige F1-seizoen mag afwerken

22 mei 2016 — Het staat nog steeds niet vast dat Rio Haryanto het F1-seizoen bij Manor Racing kan afwerken.


De Indonesiër zijn F1-debuut was veelbesproken. Haryanto heeft zijn racezitje bij Manor Racing immers vooral te danken aan zo’n 15 miljoen euro sponsorgelden die hoofdzakelijk van de Indonesische regering afkomstig zijn.

Langs de andere kant won Haryanto vorig seizoen drie GP2-races en heeft hij Wehrlein meermaals al achter zich gelaten in de Formule 1. Wetende dat Wehrlein als een groot talent en potentieel Mercedes-piloot wordt beschouwd kan men dus ook niet zeggen dat Haryanto helemaal geen talent heeft.

Na een aanvankelijk wisselvallige indruk tijdens onder meer de wintertests heeft Haryanto dan toch langzaam aan zich weten te bewijzen bij Manor Racing, al betekent dat nog niet dat het zeker is dat hij het F1-seizoen bij de renstal mag afwerken.

Tijdens een interview met de officiële F1-website stelt men Haryanto de vraag of het al dan niet afwerken van het F1-seizoen bij Manor Racing afhankelijk zal zijn van het verzamelen van de nodige gelden (Lees: Indonesië start crowdfunding voor Haryanto).

“Momenteel kan ik die vraag niet beantwoorden,” aldus Haryanto. “Ik doe mijn uiterste best al vormt het financiële aspect uiteraard wel een probleem. Dat wordt echter afgehandeld door mijn management zodat ik me volledig op het racen kan concentreren. De vraag wat het geld betreft ligt momenteel niet in mijn handen. Ik wil simpelweg presteren op de baan zodat ik een zo goed mogelijke kandidaat ben. Er bestaat uiteraard geen twijfel over dat ik graag bij Manor Racing zou blijven en het seizoen hier wil afwerken.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België