Ongelukkige Leclerc: “Ik maakte het niet af in Q3”

16 maart 2019 — De eerste kwalificatie van Charles Leclerc voor Ferrari was heet nieuws in de F1-paddock in Australië. De Monegask was echter niet tevreden met zijn prestatie nadat hij vijfde eindigde, 0,250s trager dan Sebastian Vettel.


Ferrari domineerde de wintertesten in Barcelona, waardoor de Italianen als favoriet genoemd werden voor de pole positie in Australië. Het resultaat valt echter tegen voor de Scuderia, met Sebastian Vettel op plaats drie op zeven tienden van de Zilverpijlen. Een foutje in zijn ultieme ronde voor Leclerc resulteerde in een vijfde startplek voor de debutant bij Ferrari.

“Ik ben niet tevreden met mezelf”, klinkt Leclerc dan ook teleurgesteld na de kwalificatie voor de GP van Australië. “Ik maakte het niet af in Q3, wat erg teleurstellend is. De eerste twee delen van de kwalificatie verliepen wel goed voor mij.”

“Mijn eerste ronde in Q3 was goed, maar in de tweede en laatste ronde maakte ik een fout. Ik blokkeerde immers in de eerste bocht, waarna het een erg slordige ronde was”, klinkt de Monegask eerder hard voor zichzelf.

Door die “slordige” ronde kon Max Verstappen zich ook nog tussen beide Ferrari’s wringen, waardoor het nog meer pijn doet bij Leclerc.

“Een top drie zat er vandaag zeker in, de eerste twee plaatsen waren immers onbereikbaar”, waarbij hij de dominantie van Mercedes extra in de verf zet. “Maar we zullen werken om beter te worden.

Het mag geen verrassing zijn dat een vijfde startplaats zijn beste startpositie is in Melbourne, wetende dat hij vorig jaar in een Sauber reed. Maar opvallend is wel dat hij in Australië in beide gevallen door zijn teamgenoot werd verslaan. Leclerc kan dan ook niet anders dan toegeven dat hij moet werken aan zijn prestaties in Melbourne, maar ook aan zijn prestaties tijdens de laatste sessie van de kwalificatie, wanneer er voor de knikkers gestreden wordt.

“Vorig jaar had ik het hier ook lastig, maar ik ben er zeker van dat het beter zal gaan. Dat betekent dat ik van mijn kant alle zaken op orde moet hebben wanneer dat noodzakelijk is.”

Hou het veilig: Shop online en steun F1journaal.be!!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België