Onrust in Bahrein neemt toe, GP opnieuw in gevaar?

03 april 2012 — In Bahrein waren er het voorbije weekend opnieuw serieuze protesten en incidenten. De situatie in de golfstaat verergert opnieuw met de minuut en sommigen vragen zich dan ook af of de F1-race in laatste instantie niet geannuleerd moet worden.

image

Is de GP van Bahrein een fata morgana op de F1-kalender ?

Vorig jaar werd de GP van Bahrein geannuleerd, kreeg uiteindelijk een nieuwe datum op de kalender, om vervolgens opnieuw geannuleerd te worden. Dat was de situatie in 2011 in één zin samengevat.

Over 2012 kunnen we zeggen dat zowel het land als de Formule 1 en Bernie Ecclestone erg tevreden waren dat ze de race opnieuw een plaats op de kalender van 2012 konden geven. Enkele weken geleden werd nogmaals formeel bevestigd dat de race zoals gepland zou doorgaan, al vreesde men wel voor oplaaiende protesten.

Die vrees is nu dus uitgekomen want afgelopen weekend waren er hevige protesten in Bahrein. De onlusten laaiden begonnen nadat een jongen van 22 jaar werd doodgeschoten door een wagen die vlak achter een politiewagen reed. Een hoogst merkwaardige situatie die uiteraard allerlei complottheorieën deed ontstaan.

Na de hevige protesten vragen meer en meer mensen zich af of de Formule 1 geen krachtig signaal moet geven en de race voor het tweede jaar op rij moet annuleren. Anderen vinden dan weer dat wanneer dit zou gebeuren, de Formule 1 nooit meer kan terugkeren naar Bahrein. De Formule 1 is dan echt als medium gebruikt om de protesten een spreekbuis te geven.

Wat weerhoudt de protesterende massa er dan immers van om bij een toekomstige organisatie opnieuw te beginnen protesteren vlak voor de F1-race zou plaatsvinden?

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België