logo
 

“Ons F1-seizoen begint nu pas in Barcelona”

04 mei 2015 — Volgens het Manor F1 team kan het F1-seizoen 2015 voor de renstal nu pas echt beginnen.


Het was een half mirakel toen het Manor F1 team, het vroegere Marussia, alsnog de start van het nieuwe F1-seizoen haalde. Al is dat nog relatief want in Australië reed het team geen meter. Maar toch, Manor haalde het F1-seizoen 2015, wat niet gezegd kan worden van het Caterham F1 team.

Bij Manor rijden ze momenteel nog met een aangepaste versie van de wagen uit 2014. De slechte voorbereiding zorgde tijdens de eerste races van het seizoen nog voor de nodige problemen. Na een pauze van drie weken vindt Manor echter dat met de GP van Spanje, de eerste Europese race op de F1-kalender, het F1-seizoen 2015 voor de renstal nu echt kan starten.

“Tijdens de eerste twee maanden van het jaar en de zes weken voorafgaand aan Melbourne was de grid halen het enige waarop we ons gefocust hebben,” aldus John Booth. “Het team was enorm hard aan het werk in de fabriek en er was voor niets anders ruimte.”

“Eenmaal terug uit Bahrein konden we zien waar we ons bevonden en op een normale manier beginnen werken.”

De laatste twee races waren trouwens bemoedigend voor Manor. Zowel in China als Bahrein haalden beide wagens de finish.

“We zijn nu ook verhuisd naar ons nieuw gebouw in Silverstone, waardoor iedereen opnieuw samen in hetzelfde gebouw kan werken, dat is een belangrijke stap vooruit.”

Op de compleet nieuwe wagen van Manor is het trouwens nog enige tijd wachten. Verwacht wordt dat de 2015-wagen na de zomerpauze tijdens de GP van België zal debuteren.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Manor

Verwante nieuwsitemsF1Journaal Specials

GP van Australië