“Ons team zou niet meer bestaan zonder Ferrari”

21 oktober 2015 — Het Manor F1 team geraakte ternauwernood aan de start van het huidige F1-seizoen en dat was volgens sportief directeur Graeme Lowdon voor een groot deel te danken aan Ferrari.


Financiële problemen plaagden het Marussia F1 team, dat uiteindelijk toch een doorstart wist te maken als het Manor F1 team. Ferrari ging daarbij akkoord om motoren van een jaar oud te leveren en dat was volgens Lowdon cruciaal voor het overleven van de renstal.

Desondanks zal aan de samenwerking tussen Manor en Ferrari eind dit seizoen een einde komen. Manor zal vanaf volgend seizoen immers met motoren van Mercedes rijden.

“We hebben een speciale relatie met Ferrari, aangezien we zonder Ferrari niet meer zouden bestaan, dat is een feit,” zei Lowdon tegenover Autosport. “Indien Sergio Marchionne en Maurizio Arrivabene niet akkoord waren gegaan om motoren te leveren dan zouden we er niet meer geweest zijn. Einde verhaal was het dan.”

“We moeten hen eeuwig dankbaar zijn want dat was een cruciaal moment tijdens onze overlevingsstrijd dit seizoen,” besluit Lowdon.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België