Ontgoochelende kwalificatie voor Red Bull

06 september 2014 — Met een achtste plaats voor Sebastian Vettel en een negende voor Daniel Ricciardo heeft Red Bull een teleurstellende kwalificatie voor de GP van Italië achter de rug. Bij beide rijders overheerste dan ook de ontgoocheling, al geloven ze wel dat de race morgen beter zal gaan. image

“De verschillen waren heel klein vandaag”, verklaart viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. “Alles tussen de vijfde en de tiende plaats was mogelijk. Met zo kleine verschillen denk je altijd dat je misschien sneller had kunnen gaan maar ik denk dat we op de juiste plaats staan.” Toch ziet de Duitser beterschap voor de race morgen: “Ik denk dat we sneller dan McLaren gaan zijn en gaan vechten met Ferrari in de race. Williams en Mercedes daarentegen gaan waarschijnlijk te snel zijn voor ons, maar we gaan de focus op onszelf leggen en dan zien we waar we eindigen.”

Ook Ricciardo, winnaar van de vorige race, was duidelijk ontgoocheld met zijn negende plaats. “Van een negende plaats wordt ik niet bepaald enthousiast. We hadden gehoopt om toch iets dichter bij de top 5 te zijn maar de eerste twee startrijen zijn niet haalbaar voor ons. Hopelijk is onze snelheid in de race beter dan vandaag.”

Geschreven door Catya Leroux

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België