“Onze rijders waren vorig jaar vaak beter dan onze wagen”

13 februari 2018 — Gene Haas, oprichter en eigenaar van het Haas F1 team, blikt met gemengde gevoelens terug op het voorbije seizoen. Tegelijkertijd hoopt hij dat zijn team komend seizoen een stuk beter voor de dag zal komen.

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

“Het ziet er naar uit dat alles en iedereen beter zal zijn,” zei Gene Haas tijdens een vooruitblik naar het nieuwe F1-seizoen. “We hebben onze zwakke punten geïdentificeerd en Guenther en ikzelf hebben een goed gesprek gehad in Mexico Stad over welke richting we uit willen gaan en hoe we ons kunnen verbeteren.”

Op technisch vlak zijn er mogelijkheden en omwille van de samenwerking met Ferrari beschikt het Haas F1 team over een perfecte benchmark om zichzelf mee te vergelijken.

“Het is geen geheim dat we erg veel onderdelen van Ferrari gebruiken, we gebruiken dan ook min of meer dezelfde basis. We moeten ons eigen binnen een halve seconde van Ferrari bevinden indien we competitief willen zijn. Dat waren we vorig jaar niet.”

‘Volgens mij waren we een seconde tot anderhalve seconde trager dan de Ferraris. Over het algemeen waren we tijdens de kwalificaties zo’n twee seconden trager dan de polesitters. We moeten op dat vlak dan ook een seconde sneller worden indien we competitief willen zijn.”

Het Haas F1 team werd vorig jaar geconfronteerd met heel wat problemen en Gene Haas vat de situatie van vorig jaar dan ook als volgt samen:

“Ik heb het gevoel dat er vorig jaar momenten waren waarop onze rijders beter waren dan onze wagen. We moeten onszelf dan ook zien te verbeteren. We weten echter op welk vlak we ons moeten verbeteren en dat grotendeels door de ervaring waarover onze rijders beschikken.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België