logo
 

“Onze verantwoordelijkheid dat het een faire titelstrijd wordt”

16 november 2014 — Nico Rosberg en Lewis Hamilton voeren volgend weekend het ultieme gevecht om de titel. Mercedes voelt zich dan ook moreel verplicht om er alles aan te doen zodat het een faire titelstrijd zal worden.


Dubbele punten in Abu Dhabi, er is al veel over geschreven, maar wat telt is dat na de GP van Abu Dhabi de nieuwe wereldkampioen bekend is. En die zal luisteren naar de naam van Lewis Hamilton of Nico Rosberg.

Mercedes zit dus steeds in het winnende kamp, maar de renstal is ervoor bevreesd dat iets een faire titelstrijd in de weg zou staan. Bij Mercedes zijn ze vooral bevreesd voor een eventueel technisch probleem. De renstal wil dan ook alles in het werk stellen om er zeker van te zijn dat de titelstrijd fair verloopt.

Bij Mercedes willen ze in Abu Dhabi dan ook twee zo betrouwbaar mogelijke wagens aan de start zien verschijnen.

“We kijken vooruit naar Abu Dhabi, waar de voorbije jaren enkele indrukwekkende seizoensfinales gereden zijn. Nog nooit was het echter zo intens als dit jaar, wanneer er dubbele punten te behalen zijn,” aldus Paddy Lowe van Mercedes. “We zullen het weekend aanpakken zoals elk ander raceweekend en waarbij we allebei onze rijders gelijkwaardige kansen geven in hun jacht naar de titel.”

“Niets is belangrijker tijdens onze voorbereidingen voor deze race,” besluit Paddy Lowe.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonNico RosbergMercedes

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België