logo
 

Onzekerheid over GP van Duitsland op de Nürburgring

13 januari 2015 — Het is nog steeds niet zeker dat de GP van Duitsland dit jaar zal plaatsvinden op de Nürburgring.


Normaal gesproken is het de bedoeling dat de GP van Duitsland dit jaar op de Nürburgring wordt georganiseerd. Sinds enkele jaren wordt de F1-race immers afwisselend op de Nürburgring en de Hockenheimring georganiseerd. Vorig jaar vond de GP van Duitsland plaats op de Hockenheimring.

Maar tot op vandaag bestaat er dus nog steeds heel wat onduidelijkheid. Zo heeft de Nürburgring nog steeds geen contract om een F1-race te organiseren, terwijl de race gepland staat voor 19 juli. Wel staat er nog geen locatie bij de GP van Duitsland vermeld.

Zo’n half jaar geleden deelden de nieuwe eigenaren van de Nürburgring wel mee dat de onderhandelingen met Bernie Ecclestone bezig waren maar sindsdien is het bijzonder stil gebleven. Aangezien er nog geen contract is getekend is ook de kaartverkoop nog niet begonnen, waardoor het nu toch langzaam kort dag begint te worden.

Een woordvoerster van het circuit wou tegenover GPUpdate ook niet veel info kwijt: “Ik kan hier niets over zeggen, want we hebben vooralsnog geen contract. We wachten nog op feedback voor het contract. Dus op dit moment kan ik je niet zeggen of de Nürburgring dit jaar de F1 ontvangt.”

Een uitermate onzekere situatie dus en we kunnen ons dan ook langzaam de vraag gaan stellen of na Zuid-Korea nu ook Duitsland niet van de F1-kalender dreigt te verdwijnen. Het lijkt ondenkbaar met Mercedes dat momenteel de F1 domineert, maar de Hockenheimring had reeds laten verstaan dat het financieel niet haalbaar is om ook dit seizoen de Formule 1 te ontvangen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België