logo
 

Onzekerheid over mogelijke terugkeer Kubica groeit

12 februari 2012 — Robert Kubica blijft in de belangstelling staan bij meerdere teams maar toch zal zijn eigen lichaam de cruciale factor zijn bij het al dan niet maken van een comeback in de Formule 1.

Kubica crashte ruim een jaar geleden zwaar met zijn rallywagen in Italië. De Pool raakte zwaargewond, verloor bijna zijn rechterhand en moest meerdere operaties ondergaan. Momenteel is Kubica bezig met zijn revalidatie maar die werd onlangs gehinderd door een nieuwe val waarbij zijn situatie opnieuw verslechterde.

Kort daarvoor had de Pool aan Renault laten weten dat hij niet op tijd fit zou geraken om aan start van het f1-seizoen 2012 te verschijnen. Voorlopig dus geen comeback voor Kubica maar de vraag is dan ook wanneer die comeback er wel komt. Hoe langer hoe meer insiders vragen zich ondertussen zelfs af of de Pool ooit nog wel zal terugkeren naar de Formule 1.

Ferrari had normaal gesproken een optie op de Pool maar heeft die ondertussen reeds laten vallen. Wel heeft de Italiaanse renstal enkele maanden geleden reeds laten verstaan dat het Kubica graag wil ondersteunen bij zijn comeback. Zo zou Kubica eventueel in een twee jaar oude Ferrari F10 mogen testen.

Het herstel van de zenuwbanen in zijn rechterhand zal achter cruciaal zijn. Die moeten opnieuw naar elkaar toegroeien nadat de Pool zijn hand zeer zwaar verwondde bij de crash. Het scheelde toen niet veel of Kubica was zijn rechterhand kwijtgeraakt. De chirurgen konden zijn hand redden maar de revalidatie vraagt erg veel tijd, meer tijd dan aanvankelijk werd verwacht. Het opnieuw aangroeien van een zenuwbaan gaat immers erg traag.

Volgens sommige insiders moet Kubica nog dit jaar opnieuw fit geraken, anders is zijn kans verkeken om terug te keren naar de Formule 1. Er staat immers voldoende jong talent alsook het nodige sponsorgeld langs de zijlijn om de Pool van zijn comeback te houden.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België