Ook Australië wil afdingen op vergoeding organisatie F1-race

26 september 2012 — Het is een trend geworden: de vergoeding die de organisatoren moeten betalen voor de organisatie van een F1-race naar omlaag krijgen. Ook Australië springt nu op die trein.

De voorbije jaren trok Bernie Ecclestone met zijn F1-circus steeds vaker naar opkomende landen. Het was uiteraard de bedoeling om steeds hogere organisatievergoedingen op te strijken.

De gevestigde waarden kunnen en willen niet zoveel betalen als de ontluikende economieën. Maar die trend lijkt nu te keren. Een mooi voorbeeld daarvan is Singapore, dat nu ook een lagere organisatievergoeding heeft kunnen bewerkstelligen.

Het is het zoveelste land in het rijtje, een rijtje waartussen ook België staat want ook Spa GP heeft een lagere vergoeding kunnen vastleggen bij haar contractvernieuwing.

De nieuwste naam is nu Australië. In Australië hebben ze immers te kennen gegeven dat ze graag ook na afloop van de huidige overeenkomst een F1-race willen blijven organisren, al zijn ze niet tevreden met de huidige financiële kant van die overeenkomst.

“Ik zou ook graag na afloop van het huidige contract, dat tot 2015 loopt, een F1-race hebben. Het moet echter een goede overeenkomst voor de belastingbetaler zijn, aangezien we niet akkoord kunnen blijven gaan met de huidige hoeveelheid subsidies,” zei Louise Asher, de minister van Toerisme.

Speel het 70th Anniversary Grand Prix Spel 2020. Minimaal 500 euro aan prijzen!

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België