Ook Barcelona wil F1-deal heronderhandelen

09 januari 2012 — Na Valencia wil nu ook Barcelona de F1-deal met ondermeer Bernie Ecclestone misschien herondehandelen.

image

Eerder berichtte F1journaal al over het feit dat Valencia haar F1-overeenkomst wil heronderhandelen (lees: Valencia wil besparen en F1-deal heronderhandelen). Na Valencia volgt nu ook mogelijk Barcelona en de regio van Catalonië.

Zoals reeds eerder aangehaald kampt Spanje met een zeer zware crisis die het gevolg is van de oplopende overheidstekorten en de economische crisis. De werkloosheid in Spanje is enorm hoog, vooral onder de jongeren. Dit heeft uiteraard ook zijn gevolgen voor de ticketverkoop en de sponsors die noodzakelijk zijn om het evenement rendabel te maken.

De plaatselijke autoriteiten denken er dan ook aan om de F1-overeenkomst en MotoGP-overeenkomst te heronderhandelen.

“We moeten opnieuw nadenken over de organisatie van de Formule 1 en MotoGP,”  zei Andreu Mas-Colell, de minister van economie in Catalonië tegenover RAC1. “Het is niet duidelijk of we de organisatie van dergelijke evenementen in de huidige situatie nog kunnen veroorloven.”

“Het is niet het allereerste dat we zullen overwegen maar in situaties zoals waar we vandaag in verkeren moeten we erg nauwgezet kijken waaraan we ons geld spenderen.”

Het heronderhandelen van de F1-deal behoort dus tot de mogelijkheden al zal er uiteraard moeten gekeken worden welke boeteclausule er in het contract staat. Het heeft inderdaad weinig zin om het contract op te zeggen indien dat meer kost dan het evenment alsnog te laten doorgaan. Omgekeerd is even goed waar.

“Soms zijn er contracten die ons meer kosten om ze te laten doorgaan dan ze te annuleren en de boete te betalen,” besluit Andreu Mas-Colell.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België