Ook bij Mercedes rommelt het: Toto Wolff en Niki Lauda in discussie

24 maart 2013 — Niki Lauda was in zijn element vandaag. De Oostenrijker mag steeds als analist zijn commentaar geven bij de Duitse zender RTL. Na zijn stevige discussie met Christian Horner was het vervolgens de beurt aan Toto Wolff, de baas van Lauda.

“Ik ben benieuwd wat Toto erover zal zeggen,” zo begon het uitermate interessant interview op de Duitse zender RTL tussen Niki Lauda, die raadgever bij Mercedes is en Toto Wolff, uitvoerend directeur bij Mercedes.

“Jij bent mede verantwoordelijk voor wat er gebeurt bij Mercedes,” trachtte Lauda een reactie te ontlokken bij Wolff over wat er zich tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton tijdens de race had afgespeeld. Lauda begrijpt immers niet dat Nico Rosberg niet voorbij mocht gaan bij Hamilton. Rosberg was immers sneller en Hamilton moest opletten met zijn brandstofgebruik.

“Nico was sneller, Hamilton had te weinig brandstof maar Nico mocht niet voorbij. Moet zoiets echt?” zei Florian König, reporter bij RTL.

“Je moet ons eerst en vooral geen slecht gevoel aanpraten. Na wat we de voorbije jaren hebben meegemaakt zijn we vandaag in eerste instantie zeer blij. De derde en vierde plaats was een beslissing van de teambaas. Vanuit het sportief standpunt en standpunt van de rijders kan je het misschien anders zien, maar ik geloof persoonlijk dat zoiets ook compleet verkeerd kan gaan. Dan zouden we de punten verloren zijn.”

Waarop Niki Lauda in discussie gaat met Toto Wolff. Wolff vraagt immers wat volgens Lauda juist is.

“Nee, ik ben het met jou eens, maar vanuit sportief standpunt was dit totaal verkeerd. Vanuit de achterhoede kwam er niets en ze reden allebei alleen. Daarom zou ik ze allebei laten rijden hebben. Uiteraard niet tegen elkaar, maar dan zou Nico zeker en vast derde zijn geworden,” aldus Lauda.

Voor het team zou het geen verschil gemaakt hebben op het vlak van punten, maar vervolgens wordt Niki Lauda gevraagd wat hij persoonlijk zou gedaan hebben indien hij zich in de plaats van Nico Rosberg had bevonden.

“Eigenlijk spijt het mij en ik weet dat jij (verwijzend naar Toto Wolff) er hetzelfde over denkt, maar naar de toekomst toe moet men er bij Mercedes eens over nadenken of men deze manier van werken gaat verder zetten of gewoon de snellere gaat laten winnen,” zei een gepikeerde Niki Lauda.

Toto Wolff kon de uitspraak van Lauda alleen maar beantwoorden met een verbeten trek rond de mond en een groen lachje. De blik die nadien richting Lauda volgde zei voldoende ...

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België