Ook BMW dreigt met F1-exit

07 mei 2009 — Naast Ferrari dreigt nu ook BMW ermee de Formule 1 mogelijk te verlaten indien er een maximumbudget wordt opgelegd aan de teams.

Max Mosley wist onlangs nog te vertellen dat de F1 niet wakker zou liggen over het feit dat Ferrari op een bepaalde dag niet meer zou deelnemen aan de sport. Mosley hield er echter wel geen rekening mee dat nog andere teams de mening van Ferrari eventueel zouden volgen. Bij BMW liet men alvast weten dat het zo stilaan welletjes is geweest en dat er dringend rekening moet worden gehouden met de mening van de andere teambazen.
“BMW is niet van plan deel te nemen aan een kampioenschap dat constant wordt beperkt in de onkosten. Als het zo voort gaat zou het wel eens kunnen dat BMW zich binnen enkele jaren ook uit de sport zal terugtrekken”, zo vertelde Mario Theissen onlangs nog aan de pers.
Eerder liet ook Luca di Montezemolo al weten dat hij het helemaal niet eens is met de nieuwe beperking van het budget. Er werd zelfs gesproken over een mogelijke terugtrekking uit de sport van de Italiaanse renstal, een mening die maar al te best te begrijpen valt.

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image