Ook F1-races in Frankrijk en Groot-Brittannië lijken te gaan sneuvelen

13 april 2020 — Het ziet er hoe langer hoe meer naar uit dat ook de races in Frankrijk en Groot-Brittannië op zijn minst uitgesteld gaan worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Silverstone (@silverstonecircuit) op

Nadat de GP van Canada onlangs werd geannuleerd is Frankrijk de voorlopig eerste race op de F1-kalender. Op 28 juni moet er normaal gesproken op het circuit van Paul Ricard geracet worden maar al meteen na het annuleren van de Canadese GP leek het onwaarschijnlijk dat de race zou doorgaan.

Officieel staat de race nog op de kalender maar vanavond houdt Frans president Emmanuel Macron een toespraak waarin hij zich tot het Franse volk richt. Naar alle waarschijnlijkheid worden er dan ten gevolge van de verspreiding van het coronavirus nog strengere maatregelen aangekondigd.

De GP van Frankrijk zal hoogstwaarschijnlijk dan ook niet plaatsvinden op 28 juni. Daarmee zou Oostenrijk op 5 juli de eerste race op de F1-kalender kunnen worden. Oostenrijk is een land waarin de maatregelen net enigszins versoepeld lijken te worden. Dat kan dan weer niet gezegd worden van Groot-Brittannië, waar normaal op 19 juli zou geracet worden.

Voormalig F1-piloot Derek Warwick, voorzitter van de Britse Racing Drivers’ Club, laat verstaan dat de kans klein is dat er in juli een Britse GP zal plaatsvinden.

“Het zal zwaar worden voor Silverstone indien we het evenement moeten cancelen,” aldus Warwick tegenover ‘Racefans’.

“Het ziet er niet naar uit dat we er tegen midden juli opnieuw bovenop zullen zijn. De race zal dan ook waarschijnlijk niet doorgaan en hopelijk krijgen we een nieuwe datum op de kalender.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België