logo
 

Ook GP van Vietnam bedreigd door coronavirus?

13 februari 2020 — Het ziet er naar uit dat de GP van Vietnam de volgende race is die bedreigd wordt door de uitbraak van het coronavirus.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Proyecto Motorsport (@pmotorsportmx) op

Het coronavirus, ondertussen ook gekend als Covid-19, blijft zich verder verspreiden en slachtoffers eisen. Ondertussen staat de teller op meer dan 1 300 dodelijke slachtoffers en het aantal besmette personen loopt ondertussen in de tienduizenden.

Uit voorzorg werden al heel wat sportevenementen in China, waaronder ook de F1-race geschrapt. Het ziet er echter naar uit dat ook de GP van Vietnam bedreigd wordt.

Normaal moet er op 5 april voor het eerst een F1-race in Hanoi plaatsvinden maar de eerste F1-race ooit in Vietnam wordt eveneens bedreigd door het coronavirus. Doordat Hanoi en Vietnam zo dicht bij China liggen is de kans groot dat het coronavirus ook Vietnam bereikt.

In Hanoi leggen ze momenteel volop de laatste hand aan het gloednieuwe circuit en voorlopig is er nog geen sprake van een annulatie. De FIA volgt de situatie naar eigen zeggen nauwlettend in de gaten.

Reisbeperkingen in China en bij uitbreiding de Aziatische regio kunnen bovendien voor logistieke problemen zorgen voor de openingsrace in Australië.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België