Ook in 2018 geen titelsponsor voor McLaren: “Dat is niet belangrijk”

20 december 2017 — McLaren-CEO Zak Brown laat weten dat McLaren ook volgend jaar nog zonder titelsponsor door het leven zal gaan. Toen de Amerikaan vorig jaar de fakkel van Ron Dennis overnam had hij nochtans gezegd dat het zijn doel was om tegen 2018 een titelsponsor aan de haak te slaan.


Brown laat verstaan dat er nog genoeg andere mogelijkheden zijn buiten een titelsponsor-overeenkomst. Hij lijkt het nu eens te zijn met zijn voorganger, Ron Dennis, die vroeger al stelde dat het idee dat een bedrijf zijn naam aan een team verbindt voorbijgestreefd is.

Toch moeten ze in Woking lijdzaam toekijken hoe Red Bull en Sauber er toch in geslaagd zijn om, met respectievelijk Aston Martin en Alfa Romeo, twee grote namen te strikken voor volgend seizoen.

“Ik vind een titelsponsor niet noodzakelijk,” aldus Brown. “Ik denk wel dat we grote partners nodig hebben. Als je naar de F1 kijkt moet je vaststellen dat niemand refereert naar de naam van de titelsponsor als ze over een team praten. Daarom denk ik dat de waarde ervan gering is, we zijn ten slotte McLaren en niet ABC McLaren.”

“We willen ook onze eigen naam niet verkopen, ons team blijft McLaren. In NASCAR is het bijvoorbeeld heel normaal dat een rijder uitstapt en zegt: ‘Ik wil vandaag mijn Chandon Ford bedanken.’ Dat gebeurt nooit in de F1 en daarom willen we onze eigen naam beschermen.”

De Amerikaan liet zich ook uit over de nieuwe eigenaar van de Formule 1, Liberty Media. Hij vindt het positief dat ze een nieuwe wind laten waaien door de sport en hij roept ook de andere teams op om Liberty te steunen.

Chase Carey en de zijnen kregen nochtans van een paar teams de wind van voren nadat er beslist werd om het prijzengeld terug te schroeven om in staat te zijn om te investeren in de sport op lange termijn.

“Ze (Liberty Media) zijn nog geen jaar bezig,” vertelt Brown. “Ze hebben iets gekocht waar verschillende zaken stuk aan waren en dat zal tijd nodig hebben om gerepareerd te worden. Ik vind dat ze de goede richting uitgaan en ze hebben goede bedoelingen. Het zal wat tijd nodig hebben en ik denk dat we hen moeten steunen en met hen moeten meewerken, misschien moeten we minder kritisch zijn en meer constructief,” besluit de Amerikaan.

Geschreven door Tom Schots

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image