Ook in de F1 lopen de corona-besmettingen op: 7 positieve tests!

26 september 2020 — Net als in de rest van de wereld lopen ook in de Formule 1 de positieve corona-tests op, dit ondanks de zogenaamde 'bubbels' die de Formule 1 oplegde.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Will Buxton (@wbuxtonofficial) op

Wekelijks komen de Formule 1 en de FIA met cijfers over de coronatests die in de Formule 1 werden uitgevoerd. Uit de cijfers van de voorbije week blijkt duidelijk dat ook in de Formule 1 het coronavirus harder begint toe te slaan.

Iedereen die aan een F1-raceweekend meewerkt wordt getest op het coronavirus. Dat gaat uiteraard van de F1-piloten en teamleden tot allerlei ondersteunend personeel en journalisten. Tegelijkertijd zijn er zogenaamde ‘bubbels’ in de Formule 1 die onderlinge besmettingen moeten proberen tegenhouden.

In de week van vrijdag 18 september tot en met donderdag 24 september werden er 3 256 coronatesten afgenomen. Daarvan waren er maar liefst zeven positief, het hoogste cijfer sinds de Formule 1 opnieuw begonnen is.

Bij die zeven positieve gevallen was F1-journalist Will Buxton er één van. Buxton, die via de officiële kanalen van de Formule 1 verslag doet van de raceweekends, liet eerder deze week via de sociale media verstaan dat hij positief had getest.

De F1-piloten en teams zullen de cijfers ongetwijfeld angstvallig bekijken. Het risico dat één van de rijders besmet geraakt is zeker aanwezig en dat kan belangrijk zijn in de strijd om het kampioenschap.Eerder dit seizoen moest Sergio Perez door een positieve coronatest twee races aan de kant blijven.

Stel je voor dat bijvoorbeeld Lewis Hamilton besmet zou geraken en één of meerdere races moet missen. Het zou voor een plotse wending in het kampioenschap kunnen zorgen. Mercedes liet eerder dan ook al weten dat het haar rijders zo veel mogelijk van uitgebreide vergaderingen weg houdt.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België