Ook in Monza geen teamorders bij Mercedes

06 september 2014 — Geen grote verrassingen voor de Mercedesrijders op Monza, ook deze keer delen Lewis Hamilton en Nico Rosberg de eerste startrij.


De Brit was bijna drie tienden sneller dan zijn teamgenoot en start morgen vanop de pole. En nog belangrijker, beide rijders mogen ook morgen het gevecht met elkaar aangaan.

In de persconferentie na de kwalificatie kregen beide rijders de vraag wat het team hun had opgelegd, na hun incident op Spa. Daar was er contact tussen beide rijders wat uiteindelijk leidde tot de opgave van Hamilton. Toch zullen er morgen geen teamorders opgelegd worden en mogen ze dus met elkaar duelleren.

“We zijn vrij om te racen. Dat was de beslissing die we vorige week in de fabriek genomen hebben en daar blijven we dus bij”, zei Hamilton.

Teamgenoot Rosberg verklaart dat, hoewel het ook volgens hem duidelijk is dat crashes zoals in Spa onaanvaardbaar zijn, de manier waarop de teamgenoten met elkaar racen niet ter discussie staat.

“Er is niets veranderd sinds het begin van het seizoen. Het team heeft ons niet gevraagd onze racestijl tegenover elkaar aan te passen,” vat Nico Rosberg de huidige situatie samen.

Geschreven door Catya Leroux

Speel mee met het GP van Emilia-Romagna Spel (Min. 400 euro aan prijzen)

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België