logo
 

Ook Lotus toont nieuwe bolide

24 januari 2014 — Naast McLaren publiceerde ook Lotus vandaag de eerste foto van de E22, de nieuwe wagen voor 2014. image

Normaal gezien zou Lotus hun wagen pas voorstellen op 19 februari, de eerste dag van de tweede wintertest in Bahrein, maar vandaag kwam, geheel onverwacht, een eerste aanblik van de nieuwe wagen op de website van het team uit Enstone.

Er wordt al het hele tussenseizoen druk gespeculeerd over het uitzicht van de wagens, waarbij vooral de neus veel ter sprake kwam. Williams en McLaren presenteerden al hun wagen met een zogenaamde “miereneterneus”. Force India kwam met een foto waarop een relatief normale neus te zien is, al voegde technisch directeur Adrian Green er meteen aan toe dat de neus nog een grondige makeover zou krijgen.

Lotus kwam vandaag echter met nog een compleet andere look voor de voorkant van de gloednieuwe E22, waarmee Romain Grosjean en Pastor Maldonado het seizoen 2014 zullen aanvatten. De neus van de E22 is gesplitst, iets wat nog niet eerder ter sprake kwam.


Geschreven door Kenny Burggraeve

Categorieën: Pastor MaldonadoRomain GrosjeanLotus

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België