logo
 

Ook McLaren wil eventueel drie wagens per team

08 juni 2010 — Martin Whitmarsh van McLaren is van mening dat drie wagens per team perfect mogelijk is.

Enkele maanden geleden kwam Ferrari al met dat idee op de proppen, toen als mogelijke oplossing om ook Michael Schumacher van een zitje te voorzien. Wel zou het dan zo zijn dat enkele de twee beste van de drie wagens punten kunnen behalen.

Helaas voor Ferrari werd het voorstel toen niet aanvaard. Er kwam toen vooral tegenkanting van enkele kleinere teams, die vreesden nog minder aandacht te krijgen. McLaren rakelt het voorstel van drie wagens per team nu opnieuw op, maar Whitmarsh is tegelijkertijd ook realistisch. Whitmarsh is immers van mening dat het voorstel pas goed is indien er maximaal tien teams op de grid staan.

“Het is de voorbije periode niet besproken binnen de FOTA,” aldus Whitmarsh. “Een derde wagen is een idee dat speelt wanneer er een beperkt aantal teams zou zijn.”

“Indien je vandaag een derde wagen zou introduceren, dan zouden teams als McLaren, Red Bull, Ferrari en Mercedes waarschijnlijk voor het voorstel zijn. Eerlijk gezegd zou een derde wagen volgens mij de kleinere teams nog meer benadelen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België