logo
 

Ook Mercedes en McLaren stellen zich vragen bij GP van Bahrein

21 april 2012 — Of het aan de tegenvallende kwalificatie ligt, valt moeilijk te zeggen, maar Ross Brawn heeft zijn twijfels of het wel zo'n goed idee was om de Grand Prix van Bahrein in deze omstandigheden te laten doorgaan. Ook Martin Whitmarsh stelt zich vragen over de felomstreden beslissing.

De afgelopen dagen was goed te merken hoe de teams hun lippen stijf op elkaar hielden als het ging over de onstabiele politieke situatie in Bahrein, Force India buiten beschouwing gelaten. Toch heeft ook Ross Brawn vandaag verklaard dat hij zijn twijfels heeft over de beslissing die de F1-organisatie heeft genomen; volgens de teambaas moet er na afloop van de race morgen nog eens goed gepraat worden over wat er de voorbije dagen en weken allemaal is gebeurd. Zo raakten vier monteurs van Force India betrokken bij gewelddadige protestacties en heeft het imago van de formule 1 een flinke deuk gekregen.

“We zijn hier nu in Bahrein, maar ik vind dat we na de race eens aan tafel moeten gaan zitten en discussiëren over de gang van zaken”, verduidelijkt Brawn. “Momenteel zijn we volledig gefocust op de race van morgen, maar achteraf moet bekeken worden wat hier allemaal is gebeurd en er onze conclusies uit trekken.”

Vooral de combinatie van politiek en formule 1 zint Brawn niet. Hij heeft zich de afgelopen dagen dan ook gefrustreerd over verschillende berichten in de media en vond het onjuist dat Britse politici coureurs als Lewis Hamilton en Jenson Button bij politieke kwesties betrokken hebben.

“Britse politici hebben gevraagd aan coureurs om zich terug te trekken uit Bahrein, maar is het niet frustrerend dat ze dat doen nadat we zijn aangekomen? Waarom hebben ze dat niet op voorhand geëist? Daarnaast is het onjuist om Hamilton of Button beslissingen te laten maken over politieke situaties in het buitenland. Na de race willen we dat rustig analyseren, maar niet nu, daarvoor is het te laat.”

Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren, was in grote lijnen akkoord met de verklaring van zijn collega. Ook hij heeft zich vandaag gefrustreerd aan de oproepen van Britse politici.

“Het is niet leuk om wakker te worden en berichten te horen dat je onmiddellijk moet terugkeren, terwijl je net helemaal geïnstalleerd bent. In dat opzicht ben ik het volledig met Brawn eens”, vertelt Whitmarsh.

De teambaas denkt dat de imagoschade van de sport hersteld kan worden door zich enkel en alleen te focussen op het racen zelf. Politieke kwesties zouden volgens hem geen plaats mogen krijgen binnen het kampioenschap.

“Volgens mij is de F1 wel kritisch genoeg tegenover zichzelf. Daarnaast hebben we de voorbije twee jaren fantastische kampioenschappen gehad en ook dit jaar lijkt dat het geval te zijn met spannende races. Dat is waar onze sport nog steeds voor staat.”

“We hebben een internationaal karakter, reizen de hele wereld rond en af en toe zijn er daarom mensen die kritiek hebben over hoe we racen en waarom. Maar uiteindelijk nemen we gewoon deel aan het F1-kampioenschap waarin we ons uiterste best doen om zo snel mogelijk te racen, daar ligt dus onze focus. Helaas gebeuren er heel wat tragische dingen op de aardbol, maar daarover hebben wij niets te zeggen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België