Ook nieuwe F1-bolides van Ferrari en McLaren doorstaan crashtests

18 januari 2019 — Nadat eerder al Toro Rosso liet weten dat haar nieuwe F1-bolide de door de FIA verplichte crashtests had doorstaan zijn nu ook de nieuwe F1-bolides van Ferrari en McLaren geslaagd voor de crashtests.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De crashtests van de FIA vormen steeds een spannend moment voor de teams. Het chassis van de nieuwe F1-bolide moet immers verschillende crashtests succesvol doorstaan indien een team haar nieuwe wagen tijdens een officiële F1-sessie wil inzetten.

Het begrip F1-sessie is erg ruim want ook een F1-wintertest ter voorbereiding van het nieuwe seizoen is zo’n officiële sessie. De crashtests niet succesvol doorstaan betekent dat de nieuwe wagen niet ingezet mag worden tijdens de wintertests en dat kan een team uiteraard duur te staan komen.

Ferrari kan nu met een gerust hart aftellen naar de presentatie van haar nieuwe F1-bolide op 15 februari. McLaren moet een dagje minder lang aftellen. Het team uit Woking presenteert de MCL34 op 14 februari. Hopelijk is het dan niet alleen liefde op het eerste gezicht maar blijkt nadien ook dat het een snelle en competitieve wagen is.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België