Ook Red Bull probeerde Fernando Alonso in 2019 binnen te halen: “Renault genoot steeds de voorkeur”

04 november 2020 — Fernando Alonso is volop bezig met het voorbereiden van zijn F1-comeback bij Renault volgend jaar. De Spanjaard had echter ook in 2019 al een comeback kunnen maken en dat zelfs bij het Red Bull F1-team.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

“Ik heb met enkele teams gesproken maar Renault genoot altijd al mijn voorkeur,” vertelde Alonso tegenover ‘Sky Sports F1’. “Dit omwille van twee redenen.”

“Eerst en vooral op het vlak van verwachtingen en het opbouwen van iets uit het middenveld naar de top. Zoiets is zeer aantrekkelijk. De tweede reden is omdat ik iedereen binnen het team ken.”

“Ik ken de passie die er is voor het racen. Het is de derde keer dat ik met hen ga samenwerken en het voelt aan als thuiskomen.”

Alonso zou midden vorig jaar al gecontacteerd geweest zijn om te polsen of hij niet al opnieuw aan de Formule 1 zou willen deelnemen. De Spanjaard noemt het desbetreffende team niet bij naam maar het is algemeen geweten dat Red Bull midden 2019 op zoek was naar een vervanger voor Pierre Gasly die toen als teamgenoot van Verstappen ondermaats presteerde.

“In juni 2019 kwam het eerste telefoontje om te polsen of ik me al verveelde na mijn afscheid van de F1,” aldus de Spanjaard. “In augustus wilde een bepaald team van rijders wisselen maar ik wilde zelf op dat moment nog niet instappen voor een half jaar of een jaar.

In 2021 volgt de F1-comeback dan toch eindelijk en de voorbereiding daarvan is volop bezig. Ondanks zijn jarenlang ervaring was Alonso sterk onder de indruk toen hij onlangs opnieuw in een F1-bolide stapte en er mee reed.

“Wanneer je gedurende twee jaar uit de sport gaat en je rijdt vervolgens opnieuw met een F1-bolide dan verrast alles je even hard als de eerste keer,” vertelde de tweevoudig F1-kampioen nadat hij met een twee jaar oude Renault F1-bolide had deelgenomen aan een filmdag voor Renault.

“Een simulator is tot op een bepaald niveau goed, maar je hebt ook het fysieke aspect van de wagen. De G-krachten, het trainen van de nek. Ik heb nood aan zoveel mogelijk rondjes.”

“Ik verwacht dat ik meteen op snelheid zal zijn maar ik ben me er ook van bewust dat mijn eerste races misschien moeilijk zullen verlopen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België