logo
 

Ook testwagen Pirelli kent probleem met alternator

14 september 2012 — Vandaag kreeg de testwagen van Pirelli een probleem met de alternator, waardoor het testwerk ingekort werd.

image
Afgelopen weekend moest Sebastian Vettel opgeven door een probleem met zijn wagen. De Duitser moest voor de tweede keer dit seizoen opgeven door een alternatorprobleem. Ook Romain Grosjean moest destijds in Valencia opgeven door een alternatorprobleem. Meer zelfs, reeds eerder tijdens het raceweekend in Monza kreeg Red Bull af te rekenen met hetzelfde probleem.

Renault Sport liet in een reactie weten dat het alles in het werk zal stellen om een herhaling van het probleem te vermijden. Het excuseerde zich ook uitgebreid bij Red Bull. Enkele dagen later duikt er echter opnieuw een probleem met een alternator op.

Vandaag kreeg de testwagen van Pirelli immers ook een probleem met de alternator. De Italiaanse bandenleverancier gebruikt een wagen van het Renault F1 Team uit 2010. Op die wagen wordt een oudere soort alternator gebruikt maar die zou wel erg sterk op de huidige alternatoren gelijken.

“Eerder vandaag ondervond een R30 uit 2010, die door Pirelli gebruikt wordt om te testen, een probleem met de alternator. Het probleem was gelijkaardig aan dat van Valencia eerder dit jaar,” liet een woordvoerder tegenover Autosport weten. “Het was een motor uit 2010 met een alternator uit 2010 die welliswaar gelijkt op het soort alternator dat tijdens de eerste helft van het seizoen 2012 werd gebruik.”

Na de problemen tijdens de GP van Europa in Valencia, waar zowel Vettel als Grosjean een probleem met de alternator kregen, pastte Renault haar ontwerp van de altenrator aan. Toch moest Vettel in Monza opnieuw opgeven door een alternatorprobleem.

Bij Renault Sport zullen ze duidelijk met de handen in het haar zitten en alles in het werk proberen stellen om een herhaling te voorkomen. Blijkbaar was de eerste aanpassing van het ontwerp van de alternator niet voldoende. Renault Sport zal ongetwijfeld ook dit probleem op de wagen van Pirelli uitgebreid onderzoeken om zo haar huidig ontwerp, dat anders is dan op de wagen van Pirelli, alsnog verder te verbeteren.

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië