logo
 

Ook Tilke waarschuwt voor het nieuwe F1-circuit van Austin

15 november 2012 — Morgen vinden de eerste oefensessies op het nieuwe F1-circuit van Austin plaats. Hermann Tilke waarschuwt de teams en rijders voor het circuit.


Eerder waarschuwde ook Pirelli al voor de specifieke eigenschappen van het circuit alsook de bandenslijtage die veroorzaakt zal worden. Nu waarschuwt dus ook Tilke de rijders en teams voor het nieuwe circuit.

“Ik denk dat er enkele zeer moeilijke delen van het circuit zijn,” zei Tilke tegenover Autosport. “Ik verwacht dat de rijders tijdens de eerste oefensessie veel fouten zullen maken. Ze zijn echter zo goed dat ze erg snel zullen leren, ze zijn immers de beste rijders ter wereld.”

“Het circuit gaat op en neer en er is ook een bocht die een verkeerde hellingshoek heeft. Voor de rijders zal het moeilijk worden, het zal moeilijk worden om een goede afstelling te vinden voor de wagen. Het zal ook moeilijk worden om de banden optimaal te laten presteren. Dat kan betekenen dat er meer problemen zullen zijn met de banden, wat goed is voor de race,” besluit Tilke.

Ook Pirelli waarschuwde de teams en rijders al voor de bandenslijtage. De eerste F1-race op het circuit van Austin belooft dus voor het nodige spektakel te zorgen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België