logo
 

“Oorlog tussen Hamilton en Bottas loert om de hoek”

06 mei 2019 — Volgens Mercedes-reserverijder Esteban Ocon kunnen de maatregelen die Mercedes neemt een eventuele 'oorlog' tussen Hamilton en Bottas niet vermijden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Tijdens de eerste vier races van het seizoen zagen we Mercedes telkens een dubbeloverwinning behalen. Een perfecte start dus van Mercedes en niets dan tevreden gezichten op het eerste gezicht.

“Er heerst een zeer goede sfeer binnen het team,” aldus Ocon tegenover ‘Canal +’. “Dat is duidelijk wanneer je tot een team zoals Mercedes behoort dat ieder jaar records neerzet, zoiets motiveert iedereen.”

Tijdens de vier raceweekends zag je echter niet de zeer uitgelaten Toto Wolff die we steeds eind vorig jaar te zien kregen. De verklaring is logisch: De Mercedes-motorsportbaas beseft dat een herhaling van de strijd tussen Lewis Hamilton en Nico Rosberg kan plaatsvinden, een mening die ook reserverijder Esteban Ocon is toegedaan.

Ondanks de veelbesproken ‘Rules of Engagement’ waarover Toto Wolff het zo vaak heeft dreigt er volgens Ocon een ‘oorlog’ te komen tussen Bottas en Hamilton.

Die laatste is nu al zichtbaar gepikeerd door het feit dat Bottas zich steeds nadrukkelijker vooraan posteert en in de titelstrijd mengt. Bottas van zijn kant beseft dat hij een erg sterke start maakte en dat hij nu voluit zijn kans moet gaan indien hij kans wil maken op de titel en Hamilton wil proberen destabiliseren.

“Ik ben er zeker van dat Lewis niet achter Valtteri wil blijven,” aldus Ocon. “Valtteri wil Lewis verslaan en Lewis wil op zijn beurt nog steeds Valtteri verslaan. Ik denk dat er tussen hen beide tot aan het einde van het seizoen een oorlog zal plaatsvinden.”

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff waarschuwde in het verleden al dat de onderlinge relatie tussen Hamilton en Bottas niet mag verzuren tot het niveau zoals dat er tussen Hamilton en Rosberg enkele jaren geleden was. Grote vraag is echter of Toto Wolff en Mercedes de situatie onder controle zullen kunnen houden.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België