“Op het einde toch nog dat ietsje meer uit de wagen gehaald”

10 mei 2014 — Lewis Hamilton geeft toe dat hij pas helemaal op het einde van de kwalificatie erin slaagde om de wagen tot op de limiet te dwingen. image

Na de snelste tijd tijdens de derde vrije training en de eerste twee kwalificatiegedeeltes leek het er even op dat Nico Rosberg de dominantie van Lewis Hamilton zou doorbreken. Toch wist de Brit tijdens “money time” de rollen weer om te draaien.

“Het was een zware dag. Nico deed het fantastisch tijdens de derde oefensessie en tijdens Q1 en Q2. Ik was zelfs niet zeker dat ik hem zou kunnen verslaan, maar net op het einde slaagde ik erin om toch nog dat ietsje meer uit de wagen te halen.”

Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werden er aan de W05 van Hamilton nog minimale veranderingen gemaakt, maar de Brit was er niet tevreden mee, zoals hij liet merken over de radio.

“Gisteren had ik een uitstekende dag, en dan wil je maar zelden iets veranderen. We pasten toch hier en daar iets aan, in de hoop om nog iets beter te gaan. Maar vandaag zakte de temperatuur van de baan.”

“De wagen kende heel wat overstuur, en was heel onvoorspelbaar bij het nemen van bochten. In Q1 was ik een halve seconde langzamer dan Nico, maar ondanks ik alle moeite had om een snelle ronde voor elkaar te krijgen, maar uiteindelijk lukte het me toch.”

“We zijn duidelijk sneller, maar zo lang je je wagen niet tot op de limieten dwingt, doet het er niet toe hoe snel je wagen is.” aldus Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België