“Op het einde van mijn contract stop ik waarschijnlijk”

03 juli 2014 — Kimi Raikkonen verwacht dat hij de Formule 1 aan het einde van zijn tweejarig contract bij Ferrari opnieuw vaarwel zal zeggen. image

De terugkeer van de Fin in 2012 was veelbelovend, met een overwinning in Abu Dhabi. Ook in 2013 pakte Raikkonen een overwinning, tijdens de eerste race in Melbourne. Ferrari greep meteen zijn kans om de wereldkampioen van 2007 terug naar Maranello te halen, ter vervanging van Felipe Massa, die na enkele moeizame jaren de bons kreeg bij de Scuderia.

De terugkeer van Raikkonen naar Ferrari was tot op heden nog geen succes. Raikkonen verzamelde slechts negentien punten uit acht races. Door de tegenvallende resultaten ziet Raikkonen zichzelf niet zo lang meer in de Formule 1 rijden. “Tot mijn contract ten einde is, en dan zal ik waarschijnlijk stoppen.” bevestigde de Fin zelf.

“Ik weet het nog niet echt.” antwoordde Raikkonen op de vraag waar hij na zijn F1-carrière zal terechtkomen. “Ik heb al veel dingen uitgeprobeerd. Het kan geen kwaad, en kan perfect gecombineerd worden met de Formule 1. Het kan maar goed zijn. Je leert alleen maar bij als je met verschillende dingen rijdt, maar het probleem is dat de teambazen bang zijn dat ons iets zal overkomen. Daarover bestaat vaak nogal veel twist.”

“Toen ik in het verleden voor Ferrari reed mocht ik van hen enkele rally’s rijden, en dat heeft me heel veel deugd gedaan, want ik deed het op dat moment ook goed in de Formule 1. Elk team heeft daar echter een andere mening over. Het zou niet enkel voor ons, maar ook voor de fans leuk zijn om ons in verschillende disciplines te zien te zien uitkomen.”

Raikkonen denkt ook niet dat hij kan overtuigd worden om in de Formule 1 te blijven indien hij in meerdere competities mag rijden. “Als ik voel dat het moment gekomen is om uit de Formule 1 te stappen, dan doe ik dat. Racen in een andere categorie zal daar niets aan doen, want op dat moment gaat de beslissing over de Formule 1 en over of je er al dan niet goed aan doet om te stoppen.”

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België