Opgave voor Rosberg: “Frustrerend, maar ik hoop geen bijkomende straf te krijgen”

06 juli 2014 — Nico Rosberg moest opgeven tijdens de GP van Groot-Brittannië. De Duitser ziet teamgenoot Lewis Hamilton daardoor tot op vier punten naderen in de wk-tussenstand. Rosberg hoopt echter vooral dat hij voor zijn thuisrace geen bijkomende straf krijgt.

image
Rosberg leek lange tijd aanspraak te maken op de overwinning en zo zijn leiding in de wk-tussenstand te vergroten. Tot er plots een probleem optrad op zijn Mercedes. Een nukkige versnellingsbak zorgde ervoor dat Nico Rosberg voor het eerst dit seizoen moest opgeven. Rosberg vreest echter een eventueel bijkomende bestraffing voor de GP van Duitsland.


“Dit is zeer frustrerend,” zei Nico Rosberg tegen de Duitse zender RTL. “Ik weet niet wat er exact gebeurd is, het was in ieder geval iets met de versnellingsbak. Ik had het reeds relatief snel opgemerkt. In de 21ste ronde was het de eerste keer en even later een tweede keer. Uiteindelijk viel hij helemaal uit. Tot dan ging het nog even maar werd het steeds problematischer.”

“Via de boordradio vroeg ik om eventueel bepaalde instellingen te wijzigen, zodat ik op zijn minst de finish kon halen. Of ik nu eerste was of ... Ik moest op zijn minst wat punten behalen. De jongens hebben er alles aan gedaan om eventueel andere instellingen te vinden maar uiteindelijk heeft de versnellingsbak het niet volgehouden,” zei Rosberg.

Rosberg hoopt nu vooral dat er geen bijkomende bestraffing volgt voor zijn thuisrace in Duitsland, die binnen twee weken plaatsvindt.

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: Minimaal 400 euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België