logo
 

Opgave voor Stoffel Vandoorne tijdens Super Formula-race in Fuji

17 juli 2016 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft zijn polepositie voor de race in Fuji van het Japanse Super Formula-kampioenschap niet weten om te zetten in een overwinning.


Vandoorne veroverde gisteren de polepositie op een opdrogende baan en mocht daardoor op de Fuji Speedway van op de polepositie vertrekken. Onze landgenoot kende echter geen al te beste start en verloor meteen de leiding aan Joao Paulo de Oliveira, die uiteindelijk de race zou winnen.

Na het verliezen van de leiding ging Vandoorne in de fout waardoor hij terugviel naar de vierde plaats in de race. Vervolgens ontstond een strijd met landgenoot Bertrand Baguette. Vandoorne ging uiteindelijk nogmaals van de baan en belandde in de grindbak waardoor hij zijn race niet verder kon zetten. Na de race liet Vandoorne weten dat zijn opgave veroorzaakt werd door een probleem met de remmen.

Een opgave voor Vandoorne dus en daarmee kwam een einde aan een race die vooraf veelbelovend was maar uiteindelijk voor onze landgenoot puntenloos eindigde.

 


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel Vandoorne

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België