Opmerkelijk: Geen bestraffing voor aanrijding tussen Max Verstappen en Lance Stroll

23 oktober 2020 — De stewards hebben geoordeeld over de aanrijding tussen Lance Stroll en Max Verstappen tijdens de tweede oefensessie. Opmerkelijk genoeg besloten de stewards om geen bestraffing op te leggen.

Het was een ietwat vreemde aanrijding tussen Lance Stroll en Max Verstappen in de eerste bocht. Stroll begon aan een tweede snelle ronde op rij terwijl Max Verstappen eveneens aan een snelle ronde wou beginnen en Stroll wou beginnen inhalen.

Daarbij kwam het tot een aanrijding in de eerste bocht en Max Verstappen reageerde furieus over de boordradio. Logischerwijze werd door de stewards ook een onderzoek gestart naar de aanrijding.

De stewards aanhoorden beide rijders, bestudeerden videobeelden en telemetriegegevens en oordeelden uiteindelijk dat er geen verdere actie ondernomen moest worden. Een uitermate discutabele en opmerkelijke beslissing die bij veel experten tot ongeloof leidt want in het verleden werden er al straffen uitgedeeld voor veel minder ernstige aanrijdingen tijdens een oefensessie.

“De rijders kwamen tijdens de zitting zelf ook tot het besluit dat het om een misverstand ging,” zo luidt het in het verdict van de stewards.

“Met de kennis van nu besloten beide rijders dat ze allebei het incident hadden kunnen voorkomen. De stewards concludeerden in lijn daarmee dat geen één van beide rijders volledig verantwoordelijk kan worden gehouden voor het incident.”

Black Friday 2020Black Friday 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België