Opmerkelijk: Hamilton verdedigt Vettel na crash met Bottas

26 juni 2018 — Lewis Hamilton mag meteen na de race dan wel kritiek geuit hebben op de 'beperkte' bestraffing die Vettel kreeg na zijn aanrijding met Bottas. De Brit verdedigt de Duitser echter ook.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Volgens sommigen was de aanrijding van Vettel het zoveelste foutje van de Duitser in enkele maanden tijd. Eerder dit seizoen ging Vettel in de fout tijdens een herstart in Azerbeidzjan en ook vorig jaar ging hij enkele keren in de fout. Voldoende om de Duitser fel te bekritiseren? Lewis Hamilton meent van niet.

“Ik ga daar niet intrappen. Ik weet wat je bedoelt, maar het is echt een race-incident in de eerste bocht,” reageerde Hamilton. “Zo’n dingen kunnen gebeuren wanneer we allemaal naar die eerste bocht rijden. Tegen hoge snelheid is het niet altijd eenvoudig.”

De toon van Hamilton was duidelijk al een heel stuk milder dan meteen na het afvlaggen van de race. Toen liet Hamilton duidelijk merken dat hij niet begreep dat Vettel nog vijfde was geworden en voor Bottas finishte.

“Ik heb niet het idee dat hij nog fouten heeft gemaakt. We rijden allemaal op de limiet en strijden voor de wereldtitels, we rijden niet zomaar wat rond. We zetten onze levens op het spel.”

“We proberen daarbuiten onze wagens zo fel mogelijk op de limiet te besturen en dat op een veilige manier. De wagens staan niet op een spoorweg waarbij we op de rails blijven. Soms gaan we eraf. We zijn maar mensen,” besloot Hamilton.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België