logo
 

Opmerkelijk: Pirelli adviseert maximaal aantal ronden per band

10 juli 2016 — Pirelli heeft voorafgaand aan de GP van Groot-Brittannië bekendgemaakt hoeveel setjes van elke bandencompound de rijders nog ter beschikking hebben. Opvallender hierbij is echter dat Pirelli voor het eerst dit seizoen een maximaal aantal ronden per bandensoort adviseert.


In een persbericht laat Pirelli weten dat het adviseert om op de soft maximaal vijftien ronden te rijden. Dat is de bandencompound waarop de top tien uit de kwalificatie van start zal gaan.

Het advies van Pirelli luidt: 15 ronden voor de soft, 28 ronden voor medium en 26 ronden voor de harde bandencompound. Eveneens opvallend is dus dat de harde bandencompound minder lang gebruikt kan worden dan de medium bandencompound.

Het advies komt er mogelijk na de klapband van Sebastian Vettel tijdens de GP van Oostenrijk. De Duitser kreeg er tegen het einde van zijn stint plots een klapband. Pirelli voerde een onderzoek naar de oorzaak van de klapband en liet weten dat er structureel niets mis was met de band van Vettel. De klapband werd naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door ‘rommel’ op de baan.

Toch kiest Pirelli er nu blijkbaar voor om een advies te geven over de maximale levensduur, dit om eventuele klapbanden door het te lang doorrijden met een bandencompound te vermijden.

Pirelli gaf tot slot ook mee dat een tweestopper waarschijnlijk de beste en snelste keuze was voor de GP van Groot-Brittannië.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Groot-BrittanniëPirelli

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië