Opnieuw brokken, opnieuw kritiek voor Grosjean

24 november 2012 — Romain Grosjean was tijdens de kwalificatie voor de GP van Brazilië nog maar eens betrokken bij een aanrijding.

image
“Ik begrijp niet hoe iemand op deze plaats probeert om in te halen,” luidde het antwoord van Pedro de la Rosa na afloop van de kwalificatie.

Tijdens het eerste deel van de kwalificatie reed Romain Grosjean tegen Pedro de la Rosa. De Fransman probeerde de HRT-bolide van de Spanjaard bergop in te halen en dit langs de binnenkant. Net op dat moment week Pedro de la Rosa uit naar links omdat daar de ideale rijlijn ligt.

Voor beide rijders eindigde de kwalificatie in Q1, maar Grosjean mag zich opnieuw aan heel wat kritiek verwachten. De Fransman was voor de zoveelste keer dit seizoen immers betrokken bij een aanrijding.

“Ik kan er niet veel over zeggen. Ik reed op de droge rijlijn. Ik bleef met mijn vier banden op de droge rijlijn en plots voelde ik dat iemand me achteraan aanreed. Ik begrijp niet hoe iemand op die plaats kan inhalen. Mijn kwalificatie zat er na die aanrijding op. De wagen was compleet krom,” aldus Pedro de la Rosa.

Romain Grosjean tracht zich alvast te verdedigen ...

“Ik kan er ook weinig over zeggen. Ik reed gans de ronde achter de la Rosa en hij kreeg blauwe vlaggen. Ik wou hem inhalen en ik denk dat hij mij niet gezien heeft. Ik heb zo hard mogelijk proberen remmen maar uiteindelijk volgde er een aanrijding,” zei de Fransman over het incident.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België