Opnieuw een solide race voor Valtteri Bottas

12 oktober 2014 — Valtteri Bottas kon een tijdje kort achter Lewis Hamilton blijven rijden, maar na de pitstops moest de Fin uiteindelijk ook nog Nico Rosberg voor zich dulden. image

“In het begin van de race verliep alles naar wens. Ik zat niet ver bij Lewis vandaan, en de banden leverden goed werk.” legt Bottas uit. “Toen kreeg ik echter moeite met mijn achterbanden. Ik moest aan snelheid inboeten, en Lewis verdween in de verte. Na mijn pitstop voor de hardere banden had ik moeite om ze op temperatuur te krijgen. Mijn beste ronde kwam dan ook helemaal op het einde van de race, zeer vreemd.”

Toen Nico Rosberg zijn aanval inzette op Bottas, had de Fin hem in eerste instantie niet zien komen. “Omdat ik zo veel moeite had om mijn banden op temperatuur te krijgen, kon Nico mij binnendoor passeren in de eerste bocht. Dat verraste mij toch enigszins, want ik had hem daar niet verwacht. Gelukkig had ik hem wel meteen gezien, want zo konden we een aanrijding vermijden.”

De Fin, die dit seizoen al voor de vijfde keer op het podium wist te eindigen, is over het algemeen toch tevreden over zijn eigen prestatie, en die van het Williams-team in zijn geheel.

“We hebben vandaag een goede prestatie geleverd. Ik ben zeer gelukkig voor het team. Dat moet wel als je ziet van waar we sinds vorig seizoen zijn teruggekomen. We waren vandaag opnieuw ‘best of the rest’. Jammer genoeg heeft Mercedes nog steeds een enorme voorsprong, maar we hebben gedaan wat we konden van bij de start, dus we mogen trots zijn als team.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België