logo
 

Opnieuw een strafpunt voor Maldonado

12 mei 2014 — Na de Grote Prijs van Spanje van afgelopen weekend staat de strafpuntenteller van Pastor Maldonado al op vier. image

De Venezolaan kwam al vroeg in de race in aanrijding met de Caterham van Marcus Ericsson. Een stop-and-go van vijf seconden was het gevolg voor Maldonado. Na de race kreeg hij van de stewards ook nog een extra strafpunt op zijn superlicentie. De teller staat nu op vier, na de drie strafpunten die Maldonado al kreeg in Bahrein voor de crash met Esteban Gutierrez.

Er geldt een schorsing voor één race bij een totaal van twaalf strafpunten over een tijdspanne van twaalf maanden. Dat betekent dat de Lotus-rijder al op één derde van dat totaal zit.

“Het resultaat was ontgoochelend, maar mijn race was al half om zeep vanwege mijn startpositie achteraan de grid.” stelt Maldonado, die zijn laatste plaats te danken had aan een crash in het begin van de kwalificatie.

“Gelukkig bereikten we de finish, en konden we heel wat extra data verzamelen die het team zullen helpen met de ontwikkeling van de wagen.”

“Op het gebied van snelheid hebben we dit weekend een stap voorwaarts gezet. Deze was een stuk competitiever dan de vijftiende plaats, maar door een gebrek aan topsnelheid konden we niet harder aanvallen, zelfs al waren we sneller dan de wagens rondom ons. Daar moeten we blijven op werken zodat we sneller worden op de rechte stukken.”

Teameigenaar Gerard Lopez is alvast van plan een hartig woordje te spreken met zijn rijder. “Hij is misschien te gretig, maar we gaan binnenkort eens een hartig woordje wisselen met hem, om dit op te lossen.”

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België