Opnieuw een vrouw in de Formule 1: Carmen Jorda bevestigd bij Lotus

26 februari 2015 — Het Lotus F1 team heeft Carmen Jorda bevestigd als ontwikkelingsrijder. Daarmee krijgen we opnieuw een vrouw in de Formule 1, al is het nog steeds wachten op een vrouw die een racezitje krijgt.


Na Susie Wolff, die bij Williams rijdt, krijgen we een tweede vrouw in de Formule 1: Carmen Jorda is door het Lotus F1 team immers bevestigd als ontwikkelingsrijder.

Komend seizoen zal Carmen Jorda mogen plaatsnemen in de Lotus E23, al zal ze vooral terug te vinden zijn in de F1-simulator van Lotus. Ook tijdens alle officiële F1-tests en raceweekends zal ze aanwezig zijn.

“Het voelt als een droom die uitkomt,” zegt ze in een reactie op de aankondiging. “Ik race reeds sinds ik tien jaar oud was en het was dan ook altijd mijn droom om met een F1-bolide te rijden.”

“Het Lotus F1 team vervoegen is dan ook een belangrijke stap in de richting van het verwezenlijken van mijn doel. Ik zal hard werken om zelf een betere rijder te worden en het team te helpen bij de ontwikkeling van de wagen. Daarvoor zal ik nieuwe ontwikkelingen uittesten in de simulator. Dit is echt een fantastische opportuniteit. Ik besef dat dit nog maar het begin is en dat de grootste uitdaging nog moet komen. Het is echter een eer om van een team zoals dat van Lotus deel te mogen uitmaken, een team met een rijke geschiedenis.”


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België