Opnieuw geen geluk voor Karun Chandhok

25 juni 2011 — Het zit Karun Chandhok dit seizoen echt niet mee. Dat is wel het minste wat je over de Indiër kunt zeggen. Na een crash in zijn openingsronde tijdens de eerste vrije oefensessie in Australië en regen in Turkije, kreeg de Lotus-rijder nu af te rekenen met een probleem aan de versnellingsbak.

image

In Australië, toen Chandhok voor het eerst achter het stuur kroop van de Lotus, zette de Indiër de auto nog in zijn outlap in de muur, na een onderschatting van de gladheid van de piste en een overschatting van de bandentemperatuur.

In Turkije, toen Chandhok voor de tweede keer de Lotus aan de tand voelde, was regen de spelbreker, en nu blokkeerde dus de versnellingsbak in tweede versnelling. Geen geluk voor de Indiër tot dusver.

“Jammer genoeg had Karun deze ochtend een probleem met de tweede versnelling wat zijn run inkortte”, zegt technisch directeur Mike Gascoyne. “Dit was een nieuwe versnellingsbak dus we moeten er samen met Red Bull Technology voor zorgen dat alles in orde komt.”

Chandhok hoopt bovendien nog steeds om tijdens de GP van India later dit jaar te mogen racen, in de plaats van één van de vaste rijders van Team Lotus.

Jarno Trulli liet ondertussen al uitschijnen dat hij misschien wel aan zijn laatste seizoen toe is in de Formule 1. Een avontuur in Amerika ziet de Italiaan niet zitten, maar de 24 Uren van Le Mans kunnen wel op erg veel belangstelling rekenen van Trulli, toch volgens het Britse magazine AUTOSPORT.

Geschreven door Michaël Oosterlinck

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België