Opnieuw geen plaats voor GP2-kampioen in de Formule 1?

30 december 2012 — De GP2 is de opstapklasse naar de Formule 1 maar het is geen garantie voor een racezitje in de Formule 1, zelfs wanneer je kampioen werd ...

image
De voorbije jaren was het bijna altijd het geval, de GP2-kampioen die het seizoen daarna een racezitje in de Formule 1 krijgt. Maar voor 2013 ziet het er niet zo naar uit.

Davide Valsecchi werd in 2012 kampioen in de GP2 maar de GP2-kampioen geeft zijn zoektocht naar een racezitje in de Formule 1 nu op. Daarmee zou Valsecchi de tweede rijder zijn die GP2-kampioen wordt maar het jaar nadien geen racezitje in de Formule 1 krijgt.

Eerder deed Giorgio Pantano hem dat reeds voor. De GP2-kampioen van 2007 vond geen racezitje in de Formule 1 en was tot op vandaag de enige GP2-kampioen die geen racezitje in de Formule 1 kon bemachtingen voor het seizoen nadat hij de titel veroverde in de opstapklasse van de Formule 1. Al had Pantano wel één troost, hij had daarvoor reeds in de Formule 1 gereden, namelijk bij Jordan.

Voor Davide Valsecchi ziet het er dus veel minder goed uit, aangezien hij nog niet aan F1-races heeft deelgenomen. Valsecchi hoopt nu om testrijder te worden bij een F1-team. Lotus is daarbij zijn grootste troef, maar ook daar stelt zich een probleem want onze landgenoot Jerome D’Ambrosio is momenteel testrijder bij Lotus.

“Ik heb er echt in geloofd dat ik voldoende financiële ondersteuning bij elkaar zou krijgen om een racezitje in de Formule 1 te veroveren,” zei Valsecchi tegenover Italiaracing.net. “De verschillende mogelijkheden zijn erg verminderd. Grosjean heeft zijn plaats echt verdiend. Hij heeft bewezen dat hij erg snel is. Momenteel is mijn enigste hoop dat ik derde rijder kan worden.”

Speel mee met het Formule 1 Jaarspel. Minimaal 7.000 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België

image