logo
 

Opnieuw gemengde gevoelens bij Renault

24 oktober 2010 — Een crash en opgave voor Petrov, een vijfde plaats voor Kubica. Het was opnieuw een race met gemengde gevoelens voor Renault.

Vitaly Petrov reed al geen al te beste race. Zijn race eindigde voortijdig want de Rus crashte met nog zestien ronden te gaan in de laatste bocht. Van zijn Renault bleef niet veel meer over.

“In ronde 20 stopte ik voor intermediates. Toen de safety car voor de tweede keer op de baan kwam, waren die al versleten. Ik had het nog altijd heel druk met mijn positie te verdedigen. Ik verloor de controle over de wagen in de voorlaatste bocht en crashte hard. Gelukkig ben ik oké.”

“Dit was de eerste keer dat ik in zo’n erge omstandigheden reed in de Formule 1. De FIA deed er goed aan om ons achter de safety car te laten starten. Zo leerden we in deze moeilijke omstandigheden de omloop kennen. Het team besloot een bandenwissel uit te voeren en dat draaide goed uit. Toen ik crashte lag ik zevende.”

Het uitvallen kan erge gevolgen hebben voor de toekomst van Petrov. Renault is er nog niet uit wie tweede rijder wordt naast Robert Kubica in 2011. Hij krijgt concurentie van ondermeer Nick Heidfeld en Adrian Sutil.

“Natuurlijk ben ik teleurgesteld met dit resultaat, maar het is geruststellend dat ik in de top tien kan rijden.” besluit Petrov.

Teamgenoot Robert Kubica kende een beter verloop van zijn race. Hij eindigde als vijfde en kwam nauwelijks in aanraking met andere rijders.

“De vijfde plek levert heel wat punten op voor het team.” verklaart de Pool. “Het is een verdiende beloning voor al het werk dat ze hebben verricht”.

“Het was een zeer lange en moeilijke race, die in twee stukken werd verreden. In het eerste gedeelte kreeg ik geen temperatuur in de banden. Daardoor had ik geen grip en kon ik niets proberen. Mijn hoofddoel was de wagen op de baan te houden. In het tweede deel kon ik nog iets meer.”

“De banden in de gaten houden was het belangrijkste. Ik probeerde ze te sparen en zo kon ik op het einde goed blijven rijden. Daardoor kon ik nog wat posities winnen. Het beste kwam op het laatste.”

image

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België