Opnieuw heel wat frustraties voor Raikkonen

23 juni 2014 — Kimi Raikkonen kende alweer geen te beste race in Oostenrijk, waarin hem al na twee ronden werd opgedragen om te vertragen. image

Eén enkel punt, dat is wat Kimi Raikkonen meeneemt uit Oostenrijk. De Fin geeft aan niet tevreden te zijn omdat Ferrari hem al na twee ronden vroeg om te vertragen om zo zijn remmen af te koelen.

“Ja, we beschikten over het vermogen, maar na amper twee ronden kreeg ik al problemen met mijn remmen. Ik kreeg de opdracht om die af te koelen.” legt Raikkonen uit. “Ik probeerde te vechten met de jongens voor mij, maar ook met degenen achter mij. Het wordt dus heel moeilijk wanneer je na twee ronden al de opdracht om te vertragen.”

“Deze dingen zouden niet meer mogen gebeuren, dus we moeten er iets aan doen. We kunnen niet aan een race beginnen om al na twee ronden te moeten vertragen door dergelijke problemen. We zijn gewoon niet snel genoeg om iets te betekenen, dus ik hoop dat we nog veel werk kunnen verrichten.”

Ook over de pitstopstrategie die Ferrari voor hem klaar had, heeft Raikkonen niets dan twijfels.

“De timing van mijn eerste pitstop was gewoon slecht. Mijn banden waren op, waardoor ik twee plaatsen verloor tijdens mijn in-lap. We moesten die pitstop echt een pak vroeger uitvoeren. Ik begrijp niet waarom ze mij zo lang buiten hielden, maar daardoor verloren we wel plaatsen. Door de snelheid die ik hier maar had was er geen enkele mogelijkheid om nog iets te bereiken.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België