logo
 

Opnieuw onzekerheid over F1-race New York

25 september 2012 — Een F1-race met in de achtergrond de skyline van New York, Bernie Ecclestone droomt er al lange tijd van maar voor de zoveelste keer is er onzekerheid over het al dan niet doorgaan van de race.

image
De voorbije maanden waren er meermaals geruchten over problemen met betrekking tot de organisatie van een F1-race in New Jersey. Ook nu weer laat Bernie Ecclestone uitschijnen dat er problemen zijn met betrekking tot de overeenkomst.

Vrijdag werd de voorlopige F1-kalender gepresenteerd door de FIA en komende vrijdag zou deze in een definitief plaatje moeten gegoten worden. De F1-race in New Jersey staat momenteel gepland in juni maar opnieuw mogen we ons echter de vraag stellen of er wel een tweede F1-race in Amerika komt.

“De organisatoren hebben niet voldaan aan de voorwaarden die in ons contract staan. Dat contract bestaat nu dus niet meer,” aldus Bernie Ecclestone tegenover The Guardian. “We bevinden ons zeer dicht bij de laatste deadline. Vrijdag is er een vergadering van de World Motor Sport Council.”

“Indien iemand echter vaart kan maken dan is er nog iets mogelijk. Ze hebben immers al enorm veel werk verricht met betrekking tot het circuit,” voegde Bernie er nog aan toe.

Afwachten dus of er ook daadwerkelijk een F1-race nabij New York zal plaatsvinden. Vrijdag weten we ongetwijfeld meer.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België