Opnieuw problemen met alternator bij Red Bull: opgave Webber

18 november 2012 — Mark Webber moest opgeven tijdens de GP van de USA. De Australiër werd slachtoffer van nieuwe problemen met de alternator.

image
Aanvankelijk klonk de boodschap dat Webber problemen had met KERS maar even later moest de Australiër zijn Red Bull RB8 aan de kant parkeren. Uiteindelijk bleek Red Bull opnieuw een probleem met de alternator te hebben.

“Het bleek uiteindelijk een probleem met de alternator te zijn,” zei Webber na zijn opgave. “We verloren de batterijen van de wagen, we verloren KERS, we verloren onze versnellingsbak, enz.”

“De ronden voor ik moest opgeven bevond ik me reeds in problemen en ik wist dat het nog een verre weg naar huis was. Het is teleurstellend om een goed resultaat voor mezelf en het team te verliezen. Uiteraard maken we ons zorgen over de betrouwbaarheid,” besluit de Australiër.

Red Bull kende dit seizoen reeds meermaals problemen met haar alternatoren. Met het oog op de slotrace in Brazilië zullen ze bij Red Bull en Renault hun huiswerk opnieuw moeten maken ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België